7 nov 2012

Kanaalzone Oirschot feestelijk geopend

De Kanaalzone in Oirschot strekt zich uit van het jachthaventje in het oosten tot het A58-viaduct in het westen. Een parkachtig gebied met wandel- en fietspaden, zitbanken en speelvoorzieningen. Plus een ecologische verbindingszone.

Door het verplaatsen van de  aansluiting op de snelweg A58 in 1998 verloor de provinciale weg naast het kanaal zijn functie. Dat was voor Oirschot dé kans om de dorpskern beter te verbinden met het kanaal en de ‘overkant’. De Kanaalzone moest een natuurlijke en recreatieve schakel worden tussen het centrum van Oirschot aan de noordzijde en de wijk Moorland (‘de Hei’) en de sportaccommodaties in het zuiden. Eind 2005 de betonweg op de schop en in het voorjaar 2012 was het project voltooid.

Ter gelegenheid van de afsluiting van het project maakte Tiggelen Communicatie in opdracht van de gemeente Oirschot drie 'natuurlijke' informatiepanelen voor de Kanaalzone: een algemeen bord, een bord over de geschiedenis en een bord over de natuur. Deze werden op 25 oktober 2012 feestelijk onthuld door burgemeester Severijns en wethouder Verhoeven. De algehele coördinatie en teksten waren in handen van Nicoline van Tiggelen, de foto's werden door James van Leuven en Eric van Laarhoven geschoten en het ontwerp en de productie van de borden was in handen van Studio Schoot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten