23 nov 2011

Vers van de pers: 30 winkelcentra voor REX


Real Estate Xtra van Giel van Oijen en Rolf van Betten heeft een belangrijke intentieovereenkomst gesloten met CBRE Global Investors en Syntrus Achmea Vastgoed. Maar liefst dertig winkelcentra komen onder mandaat van REX. REX richt zich op de exploitatie en verhuur van fysieke ruimte in of aan winkelcentra die buiten de reguliere verhuur vallen.
Concreet houdt dit in dat REX door middel van productsampling, evenementen voor merken, maar ook tijdelijke huisvesting voor webwinkels, guerillastores, outletstores en reclame-uitingen de winkelcentra een stuk aantrekkelijker gaat maken.

In grote buitenlandse winkelcentra heeft dit fenomeen onder de naam´specialty leasing´ al jaren geleden een grote vlucht genomen. Voor merkfabrikanten zijn winkelcentra bij uitstek interessant om hun product of merknaam te positioneren. Als gevolg van de relatief beperkte omvang van winkelcentra, de versnippering van het eigendom en management en het ontbreken van een centraal coördinatiepunt is deze vorm van vastgoedexploitatie in Nederland nog niet van de grond gekomen.

REX speelt in op de toenemende behoefte van eigenaren en managers van winkelcentra aan creatieve methoden om consumenten te prikkelen tot bezoek en het stimuleren van aankopen. Daarbij kan specialty leasing aanvullende inkomsten voor de eigenaar van het winkelcentrum opleveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten